Medical Taping

In het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. De tape ondersteund de spieren, zonder de beweging te beperken. De tape heeft dezelfde rekbaarheid als de huid. Binnen het Medical Taping Concept wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt gestimuleerd.

De tape tilt de huid iets op. Er ontstaan welvingen, die ‘convolutions’ worden genoemd. Zo ontstaat meer ruimte tussen de huid en het onderliggende weefsel. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar daarnaast ook bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. De tape kan met verschillende technieken worden toegepast en weefsel kan op verschillende manieren worden beïnvloed. Het Medical Taping Concept geeft veel positieve effecten.

 • Pijnverlichting
  Door het liftende effect ontstaat een drukvermindering en circulatieverbetering in het gebied waar de tape zit. Deze drukvermindering zorgt dat de pijn gedempt wordt.
 • Verbetering van de spierfunctie
  Door gebruik te maken van Medical Taping zorg je ervoor dat spieren geactiveerd of juist ontspannen worden.
 • Corrigeren van de gewrichtsfunctie
  Medical Taping helpt gewrichten een betere positie in te nemen. De tape biedt daarbij een extra ondersteuning voor het gewricht.
 • Stimulatie van de circulatie
  Door het effect op de tweede huidlaag is Medical Taping een uitstekende behandeling voor belemmeringen in de bloedcirculatie.
 • Neuro-reflectoire Beïnvloeding
  Door gebruik te maken van de relatie tussen de huid, het spierstelsel, de organen en  het skelet, die berust op de aansturing vanuit het zenuwstelsel.

Medical Taping is een goede behandelmogelijkheid bij deze en vele andere klachten. Het beste resultaat bereik je echter door het gebruik van de elastische tape te combineren met andere behandeltechnieken. De tape zorgt dan, dat je sneller een positief resultaat bereikt.

Wil je weten wat medical taping voor jou doet? Neem contact met ons op of maak een afspraak.